Det Lille Ekstra - Narvik
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Hva er retinol?

07.02.2024

 

Hver måned har PCA skin fokus på en av sine superhelter. i Februar gjelder dette alle retinoler produkter og du får hele 15% + en liten gave ved kjøp. 

I den anledning ønsker vi å lære deg litt om hva retinol er og rett bruk til rett tid. For selv om dette er et unikt tilbud  og et fantastisk produkt så vil vi at du skal lese deg opp på denne aktive ingrediensen før du handler. Kunnskap om virkestoffer gjør at du som kunde får et sunnere forhold til bruk tilpasset din hud. 

Så, hva er retinol?

Retinol er enkelt forklart en type A-vitamin som kommer i mange forskjellige styrker alt ettersom hvor de tilsettes Ren A-Vitaminsyre er en av få ingredienser som har en vitenskapelig bevist effekt mot rynker. Molekylene til retinol er svært små og kan penetrere dypere ned i huden enn flere andre ingredienser og det er dette som gjør retinol så aktivt, men også effektivt. Det kickstarter cellefornyelsen som dytter døde hudceller opp mot overflaten og danner nye friske celler som er essensielt for sunn hud. Retinol kalles også en kommuniserende ingrediens fordi den snakker med inaktive sovende eller syke celler og aktiverer en respons om å reparere seg selv. Den sender også ut signaler til resten av huden til å produsere mer kollagen, elastin og hyaluronsyre. Alle disse egenskapene gjør at effekten ved bruk av retinol er mange

 • jevnere hudtone
 • mindre linjer/rynker
 • glattere hudtekstur
 • mer fuktighet og glød
 • regulerer talgproduksjon
 • reparerer skadede blodkar / aknearr

Retinol vil også ved riktig bruk styrke og reparere huden om den har solskader eller andre pigmenteringer 

Dette høres helt fantastisk ut sant? og ja, det er fantastisk men som nevnt, på grunn av sin molekyl størrelse er retinol også svært aktivt. Overforbruk eller feil bruk av retinol kan derfor også gjøre huden svakere, og i noen tilfeller svært sår. Har du aldri brukt retinol før å begynner å bruke det hver kveld fordi jo oftere jo bedre og jo raskere resultater får du, vil du nok med ganske høy sannsynlighet føle raskt ubehag i huden og ikke klare å bruke det mer. Det er derfor viktig å søke kunnskap hos hudpleier før du setter i gang. 

Vi har troen på at hudpleie ikke bare skal være effektivt men også en tid for velvære i hverdagen. Derfor legger vi stor vekt på at du skal trives med produktene dine, at de skal ha en terapeutisk effekt uten å skape ubehag selv før du har styrket huden. Derfor har vi noen forhåndsregler når du skal starte å bruke retinol

 1. Retinol skal kun brukes i kveldsrutinen din. A-vitamin er ikke veldig glad i sterkt lys, sol og varme så for å unngå skader i huden er det tryggest å påføre retinol før du legger deg. 
 2. Huden må tilvennes og vi anbefaler derfor å bruke retinol maks 2 ganger den første uken før du øker med 1 dag ekstra for hver uke. Hvis du føler litt ubehag fortsetter du med kun 2-3 ganger i uken. Prøv deg litt frem, men ikke gå hardt ut fordi du vil ha raskere resultater
 3. Kombiner med produkter med rett fuktighet for din hudtype! For å minske ubehaget enda mer så må du gi huden din godt med fukt. Vi setter gjerne sammen et forslag til en egnet rutine for akkurat deg
 4. De fleste som starter på retinol vil flasse og føle seg tørre. Dette er helt normalt! Huden kvitter seg med døde hudceller og ny frisk hud venter. Hvor mye du flasser vil være veldig individuelt, men det er viktig at du ikke river av da dette kan skape en traume i huden og pigmenter kan oppstå. Påfør heller litt ekstra fukt  
 5. Retinol skal IKKE brukes av gravide eller ammede

Du kan forvente resultater etter ca 4 uker. Dette avhenger selvsagt også av hva du bruker ellers i rutinen din. For maksimale resultater anbefaler vi at du holder deg til ett hudpleie merke så langt det går. Ingrediensene snakker samme språk når de kommer fra samme merke og du får dermed en mer stabil flyt i huden din. Tilsettes det et språk som huden ikke forstår bruke den mye tid på å lære seg dette og det tar lenger tid før resultatene kommer. 

Retinoler fra PCA skin

Nå som du har lært litt om selve ingrediensen er vi klare for å presentere produktene og deres sammensetninger. PCA skin har 4 forskjellige retinoler med varierende styrke og virkestoffer. De er tilpasset ulike hudtilstander slik at det er lettere for deg å velge. Retinolen og dens egenskaper er det samme men i hvert enkelt produkt finner du tilleggs ingredienser som gjør serumet enda mer tilpasset forskjellige behov!

 

Intensive Age Refining Treatment

  

 

 

Intensive Brightening Treatment

                     

 

 

Intensive Clarity Treatment

                     

 

 

Retinol Treatment for Sensitive Skin

                 

 

 

 

I hele februar får du disse unike produktene på 15%. I tillegg får du med deg en hendig skru nøkkel og en mini Hydrator Plus. Du finner tilbudet på nett og i vår butikk på Ankenes i Narvik. Kom gjerne innom for en prat eller send oss en melding via kontaktskjema om du har spørsmål om retinol, perfekt produkter å kombinere retinol med eller har andre spørsmål om hud. Vi er her for å hjelep deg!

 

Les mer...

Vinterhud!

08.02.2023

Vinteren er her. Gradestokken viser mange minus, men kan fort skifte til pluss og gi oss en regnskur i ny og ne.. Vi fyrer med ved eller strøm innendørs når det er kaldt og skaper et tørt ubalansert klima. Godt og varmt inne, iskaldt ute.

Klimaet har mye å si for huden vår. Den blir litt sjokkskadet av ubalansen mellom varmt og kaldt, tørt og fuktig så den jobber mildt sagt overtid for å kompensere. Det er dette som gir deg følelsen av tørr, gusten og generell «dårligere» hud i vintermånedene. Men det finnes håp 😊 Det er mye du kan gjøre for å slippe å måtte krise-behandle huden din. Dette handler mye om god rutine og ikke minst gode produkter. Her er noe tips!

 

1: Drikk vann
Et kjedelig tips du hører hver dag, men væske er noe av det viktigste du kan tilføre kroppen!
Huden består av ca 70% vann! Vi taper en del vann hver dag gjennom hudens fordampning. Miljøet som vi lever i, oppvarming, klimaanlegg, lav fuktighet, såpe og andre rensemidler kan ødelegge det ytterste hudlaget og dermed redusere hudens evne til å holde på fuktigheten. Det er derfor viktig å få i seg nok for å unngå for mye vanntap i huden som kan føre til tørrhetslinjer/rynker, matt/gusten hud, og dårlig elastisitet.

 

2: En god rens
Riktig type rens til riktig type hud er viktig. Rens er ikke bare for de som bruke sminke! Rensen din fjerner alle ytre påvirkninger som klimaet og berøring etterlater på huden din. Eksempler er støv, og partikler i luften/været, fibre fra klær, fett og bakterier fra puten din og andre ting du er i kontakt med.

Caudalie Instant foaming cleanser - En rens for alle, som har et fantastisk rensende skum og etterlater huden 100% ren!

               
 

Caudalie Vinopure Purifying Gel Cleanser - En dyprensende rens som bekjemper urenheter og høy talgproduksjon.

Et ekstra tips er å dobbelrense! Bruker du makeup så fjern denne før du går inn med din vanlige rens. Dette gjøres gjerne med oljebaserte produkter eller egne makeupfjernere. 

Caudalie Makeup Removing Cleansing Oil - En effektiv renseolje som fjerne alt av makeup og gjør huden klar for neste steg.     

 

 

3: Eksfoliering
Huden produserer nye hudceller hele tiden, og enkelt forklart dyttes gamle hudceller oppover mot overflaten av huden og dør der. Faktisk opptil 40 000 hudceller i minuttet og fjernes ikke disse vil ikke produkter du påfører huden hjelpe fordi hudcellene danner en blokkering så produktene ikke klarer å trenge seg noe særlig langt ned i hudlagene. Ved bruk av eksfolierende produkter vil de døde hudcellene effektivt fjernes og stimulere videre prosesser i huden.

Fysisk eksfoliering = Klassisk skrubb, med korn, salt, sukker eller mikropartikler som du kjenner polerer huden. Disse typene er nok de som er mest utbredt og gjør en enkel og effektiv jobb på hudoverflaten.

Caudalie Gentle Buffing Cream -  mild krem som skånsomt fjerner urenheter og døde hudceller og stimulerer til cellefornyelse. Formulert med 97 % naturlige ingredienser og med mikroperler av jojoba som skånsomt eksfolierer og renser uten å virke uttørkende. Tips! Bland kremen med Caudalie Instant Foaming Cleanser for en dypere rens og eksfoliering i ett trinn

 

Kjemisk eksfoliering = Er enkelt forklart skrubb uten noe form for korn. I de seneste årene selges disse gjerne som pads eller toner/lotion/essence. Disse kan være sterkere ettersom de jobber dypere i huden, og har gjerne flere egenskaper enn selve eksfolieringen. Denne type eksfoliering er kommet for å bli og man ser gode resulteter! Selv folk med sensitiv hud fortrekker disse typene da skrubbekorn kan føles for hardt på huden. Kombinasjonen mellom serum og kjemisk eksfoliering er også blitt svært populært og er en rask og effektiv måte å fornye huden på.

Caudalie Vinoperfect Concentrated Brightening Glycolic Essence - Essensen er et pre-serum som forbereder huden til påføring av serum og ansiktskrem, slik at påfølgende produkter trenger lenger ned i huden og får bedre effekt..Beriket med silkepion, økologisk druevann og glykolsyre som gir en lett eksfolierende effekt, lysner og jevner ut hudtonen

Det finnes også mange kombinasjonsprodukter som slår sammen rens+eksfoliring eller masker som har korn eller kjemisk eksfoliering i seg så jobben går raskere!

 

 

4: Fukt!

I form av serum og riktig fuktighetskrem. Serumet har du på etter rens og ditt eksfolierende produkt og jobber ulikt etter hvilken type du velger. I dette innlegget velger vi å fokusere på fuktighet, for rett fuktighet til huden kan gjøre underverker!

Caudalie Vinosource-Hydra S.O.S Thirst Quenching Serum - Serumet gir en intens og langvarig fuktighetsboost til dehydrert hud. Den næringsrike, oljefrie formelen består av 97 % naturlige ingredienser og er beriket med hyaluronsyre og beroligende økologisk druevann og fullpakket med antioksidanter. Serumet har en ultralett konsistens som trekker raskt inn i huden og gir umiddelbare resultater.

Caudalie Premier Cru The Serum - serumet er beriket med aktive ingredienser som niacinamid og hyaluronsyre samt antioksiderende polyfenoler av drue som beskytter mot tidlig aldring av huden. Alt i en konsentrert og gelaktig formel som booster hudens energi. Resultatet er effektiv anti-age som forbedrer hudens elastisitet og fuktighetsnivå og motvirker dype rynker

 

 

Kremen din påføres etter serum og avhenger av hvor mye fukt du trenger. Mange bruker gjerne en lettere dagkrem med solfaktor på dagtid og en tykkere mer næringsrik nattkrem på natten. Kremen klarer sjelden å trenge dypt ned i huden og er til for å beskytte eller restituere huden.

 

Caudalie Vinosource-Hydra Grape Water Gel Moisturizer -  er en forfriskende gelkrem laget av 98 % naturlige ingredienser. Beriket med økologisk, prebiotisk druevann og fuktighetsgivende aloe vera, som tilfører gelkremen rikelig med fuktighet samtidig som den styrker hudbarrieren og etterlater huden myk,

 

Caudalie Premier Cru The Cream -  luksuriøs og super effektiv anti-age-krem som bekjemper aldringstegn .Ansiktskremen er beriket med fuktighetsgivende hyaluronsyre samt oppstrammende sukkerarter. Alt i en lett og fløyelsmyk konsistens som smelter inn i huden uten å tette porene

 

 

5: Maske
Det siste tipset er å gi huden det lille ekstra et par ganger i måneden i form av maske. Det gir deg muligheten til litt alene tid på badet og gir huden et skikkelig boost alt ettersom hvilken type du velger.

 

Caudalie Vinoperfect Glycolic Peel Mask - eksfolierende ansiktsmaske som jevner ut hudtonen og gir glød. Ansiktsmasken bruker de naturlige AHA-syrene glykolsyre og melkesyre (fra beter og mais) og papaya-enzymet papain til å gi huden en kjemisk peel som fjerner døde hudceller, urenheter og overflateoljer og stimulerer huden til fornyelse.

Caudalie Vinosource-Hydra Moisturizing Mask -  kremmaske laget av 98 % naturlige ingredienser. Formelen kombinerer de fuktighetsgivende ingrediensene glyserin og squalan fra oliven med beroligende druevann, antioksiderende polyfenoler fra drue. Maske som tilfører rikelig med fuktighet samtidig som den lindrer følelsen av stramhet, reduserer rødhet, forbedrer hudtonen og gjenoppretter hudens komfort. Kan brukes over natten før økt effekt!

 

 

Ble dette litt mye? Ikke gjør det så komplisert😊 Drikk nok, rens huden, eksfolier 2x i uka, tilfør fuktighet – voila! Følger du denne rutinen med rens og fuktighet hver dag og eksfolierer jevnlig har du dekt hudens essensielle behov. Øk fuktighetsnivået i produktene dine på vinteren og bytt de ut med lettere produkter ellers i året så har du god balansen i huden. 

Trenger du hjelp med hudtype og hjemmeprodukter? Send oss en mail på hei@detlilleekstra-narvik.no eller book en hudanalyse via våre tjenester så hjelper vi deg raskt i gang 😊

Les mer...

Nytt år og nye bryllup!

23.01.2023

 

2022 ble et hektisk event år for veldig mange. Etter et par år med begrensninger og avlysning kunne vi endelig slå på stortromma når det kommer til å arrangere eventer! Vi kunne be så mange vi ville og det førte til store selskaper som varte langt ut i morgentimene.
For oss som driver med event makeup og brudemakeup ble derfor 2022 ekstra hektisk og timeboken fylte seg med bookinger ganske så raskt. Det førte til at mange som var litt sent ut dessverre ikke fikk time hos stylist.

Derfor begynner vi tidlig i år! De fleste arrangører sender ut invitasjoner allerede nå så de er godt forberedt på hvem som kommer og hvor mye som trengs av diverse artikler til eventet. Skal du på et event eller skal du kanskje gifte deg selv til sommeren vil jeg anbefale deg å booke time senest 2-3 måneder før.Da har du bedre tid til å planlegge alle de andre tingene som skal på plass hvis styling er ordnet 😊

 

Brudemakeup er en passion jeg har og jeg virkelig elsker å møte opp på selve dagen å kjenne på all glede, nervøsitet og kjærlighet en slik dag inneholder. Som regel er stylisten en av de første som møter deg denne dagen og man blir en slags støttespiller for brud og brudefølget helt frem til dere kjører av gårde til vielse. Noen velger også å ha med stylist på fotografering, som er ekstra stas for da får man en liten sniktitt på den unike relasjonen et brudepar har rett etter de har sagt ja til hverandre.
Jeg legger derfor hele sjela mi i å gjøre en god brudemakeup <3 Det er viktig for meg at bruden føler seg nydelig uten å strippe henne for sin naturlige skjønnhet. Det er viktig at de fortsatt ser ut som seg selv, bare med litt ekstra glød! Dette gjelder også forlovere og

andre gjester som ønsker å unne seg en profesjonell makeup på selve dagen.

For at alt dette skal klaffe er nøye planlegging og en grundig prøvetime ekstremt viktig! Da går som regel alt sømløst når sminken skal legges og håret settes opp.  
På en prøvetime går vi gjennom alt fra hudproblematikk, farger, styrke og finish.  Vi prøver ut ulike teknikker og finner ut hva som kler og ikke kler deg av farger og utrykk. Alt skal prøves!Det er ofte, nesten hver gang faktisk, at en person sier at de vil ha «naturlig sminke, med mye glød».
Naturlig sminke for deg kan være det totalt motsatte for meg så da er det viktig med god kommunikasjon og gjerne bilder av hva du kunne tenke deg. En slik prøvetime kan ta alt fra 1-3 timer og er alltid inkludert i mine pakker.
Jeg gjør aldri en brudemakeup uten å ha hatt prøvetime uansett hvor lite makeup det skal være. Det er en trygghet for begge parter og det føles ikke så upersonlig på bryllupsdagen når du allerede har møtt meg!

En brudemakeup inneholder ganske mange flere steg enn en hverdagsmakeup da den skal holde seg fin gjerne opptil 20+ timer og i tillegg se bra ut til foto. Den skal gjerne være «vanntett» å tåle mye klemming og et varmt lokale. Den skal samtidig fremheve dine beste trekk og få din utvalgte til å dåne 😉Jeg har troa på at du klarer dette selv, men hvis du snakker med noen som fikk makeupen sin lagt av andre på bryllupsdagen kan jeg nesten love deg at de vil anbefale deg det. Det er litt som terapi å bare sitte der å bli «dulla» med. Igjen, nok en stressfaktor fjernet så du kan fokusere på noe annet.

 

Så om du skal gifte deg, skal i bryllup eller bare ønsker litt ekstra til en fest eller konfirmasjon stiller jeg gjerne opp!
Du finner prislisten her https://www.detlilleekstra-narvik.no/categories/booking
og jeg kan kontaktes på booking@detlilleekstra-narvik.no

 

     

         

**Jeg er reisende frilanser, og kommer dit kunden er, men siden jeg har base i Narvik ønsker jeg større bookinger om jeg må reise langt, og det vil også legges til et reisetillegg. Meikke nøl med å ta kontakt, jeg skreddersyr et tilbud til deg uansett 😉

Les mer...

Tid for fest!

14.11.2022

Sesongen er endelig her! 

Den tiden på året der alt skal skje på en gang. 

Vi skal delta på utallige arrangementer, kanskje et eller to julebord, kanskje du til og med skal arrangere noe selv?
Vi skal gjøre klart til jul og alt det innebærer med pynt, mat og hygge. Samtidig passe på alle som kanskje trenger litt ekstra samvær i høytiden.
Vi skal handle! Handle mat, handle gaver, handle antrekk til alle arrangementene og ikke minst så skal vi jo handle til den gode gamle hverdagen midt oppi alt.

Med alle disse gjøremålene og arrangementene blir det lite egentid. Kjenn litt på det, hadde det ikke vært godt at noen fikk gi deg litt velvære også? 
Vi vil gjerne gi deg et pust i bakken og samtidig hjelpe deg med hud, bryn og vipper. 


De mest populære behandlingene for sesongen er 
Hudpleie - en time med ren nytelse, bare til deg og din hud. 
Vippebøy - Løfter og bøyer dine egne vipper så du kan droppe mascaraen i hverdagen. Varer i ca 4-6 uker
Bryn - Farging og forming av bryn er populært året rundt! Fargen tilpasses etter ønske og til forming bruker vi mild voks som gir brynet ditt et rent og ryddig utrykk.

Ja, takk begge deler!
Ønsker du full pakke som inkluderer hudpleie og bryn og vippebehandling? Da er du heldig, for nå lanserer vi pakken "Luksus i hverdagen" som inkluderer alle behandlingene nevnt over. Om du ikke ønsker vippebøy kan du velge vippefarge i stedet for en redusert pris. Behandlingenen inkluderer også massasje av hodebunn eller hender <3 

Luksus i hverdagen
Hudpleie inkludert farg/form av bryn og vippebøy m/farge - 1850kr (verdi 2600kr)
Hudpleie inkludert farg/form av bryn og farging av vipper - 1450kr (verdi 1650kr)

I tillegg tilbyr vi å utføre behandlingen hjemme hos deg sånn at du slipper å tenke på reisevei og parkering. Om du ikke ønsker hjemmebehandling så er du hjertelig velkommen til oss også! 
Behandlingen tar ca 2,5 time, men dette kan tilpasses!

Høres ikke dette ut som et deilig avbrekk denne sesongen? Ny-hud følese, velpleide bryn og ferdig "sminkede" vipper?
Da kan du kontakte oss på booking@detlilleekstra-narvik.no så finner vi en tid til deg! 


Dette er også en nydelig gave å gi til noen som fortjener det! I nettbutikken finner du fanen gavekort der du kan velge hvilket beløp du ønsker. Dette er et digitalt gavekort, men du kan skrive det ut og lime det på et fint kort eller legger ved i en gaveeske <3 Gled noen med en herlig behandling. 

Les mer...

Trykk ENTER for å søke